Antigua Guatemala

In 1979 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

De derde hoofdstad van Guatemala heet officieel Santiago de los Caballeros de Guatemala. Nadat de hoofdstad opnieuw was verplaatst, waar het nu is, werd de oude verlaten door de autoriteiten. Iedereen begon het “Antigua Ciudad” (oude stad) te noemen, en zo bleef de naam hangen.

Omgeven door vulkanen, zoals op veel plaatsen in Guatemala, en thuis van veel koloniale gebouwen, werd het in 1979 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Veel van de reizigers die in Guatemala aankomen, gaan rechtstreeks naar Antigua, vanwege de meer ontspannen sfeer en pittoreske omgeving. De beste manier om de stad te leren kennen is door er over te wandelen.

Er zijn veel dingen te doen in en rond Antigua Guatemala. Je vindt er een grote verscheidenheid aan plekken om te eten, een cocktail te drinken of gewoon rond te hangen.

 

Op een bankje in het park zitten en het leven om je heen observeren is een van de beste manieren om van Antigua te genieten

Als Guatemalteekse die in de buurt van de hoofdstad heeft gewoond, was Antigua altijd een leuk weekendje weg voor ons als gezin. Een van onze favoriete plekken was Santo Domingo del Cerro, waar we in een airstream camper in de bergen verbleven.

Enkele plekken die je niet mag missen als je naar Antigua komt:

 • De Santa Catalina-boog. Waarschijnlijk de meest emblematische plek in Antigua. Als fotografie een van je hobby’s is, probeer dan vroeg in de ochtend te komen om meer kans te hebben om een ​​duidelijk beeld te vinden.
 • Het Centrale Park. Het centrum van het sociale leven, waar de lokale bevolking en bezoekers samenkomen.
 • Cerro de la Cruz. Een geweldig uitzicht vanaf een heuvel, waar een stenen kruis staat. Het is een mooie wandeling en ook een populaire plek onder de lokale bevolking.
 • Casa Santo Domingo is een 5-sterrenhotel, museum en bezienswaardigheid op het terrein van het Santo Domingo-klooster.
 • De centrale/ambachtelijke markt staat vol met straatvoedsel, verse producten, ambachtelijke producten en alles wat je maar kunt bedenken. De plek om een ​​glimp op te vangen van de lokale cultuur en het dagelijks leven. Of waar je kleurrijke souvenirs kunt onderhandelen om mee naar huis te nemen.

Als je nog tijd hebt, zijn er genoeg dingen te doen:

 • Een koffietour. Guatemalteekse koffie is wereldwijd bekend en Antigua is een van de belangrijkste en ook meest populaire teeltregio’s. Je kunt een koffietour maken in een van de vele boerderijen, zoals Finca La Azotea en Finca San Cayetano.
 • Ik ben dol op een bezoek aan het culturele park Santo Domingo del Cerro, onderdeel van Casa Santo Domingo, waar je de kunstgeschiedenis van Guatemala met zijn indrukwekkende collectie kunt zien, of gewoon kunt genieten van de mooie uitzichten en tuinen, en plezier kunt hebben met zipline.
 • Het Jade Maya-museum. Jade was belangrijk voor de Maya’s. Antigua Guatemala is de perfecte plek om meer te weten te komen over hoe de oude beschaving jadestenen waardeerde als ornamenten, gereedschappen en begrafenisartefacten.
 • Ook aan de rand van de stad vind je leuke plekjes. Cervecería 14 produceert ambachtelijk bier en je kunt een rondleiding maken om te leren hoe het productieproces werkt. Gelegen op een boerderij met uitzicht op alle vulkanen die de Panchoy Valley omringen.
 • Hobbitenango is een op hobbits geïnspireerd ecopark in de bergen met uitzicht op Antigua, de vallei en de nabijgelegen vulkanen.
 • Hiking op de Acatenango-vulkaan is een once-in-a-lifetime ervaring. Een tweedaagse nachtelijke trektocht waarbij je waarschijnlijk getuige zult zijn van de uitbarsting van de Fuego-vulkaan. Het is een veeleisende reis, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Is het tijd om een ​​cocktail te drinken en iets te eten? Ik kan ook enkele aanbevelingen geven:

 • Saberico, comfort food.
 • Pappy’s BBQ, Texas-style gerookte barbecue.
 • Pitaya Juice Bar, lekker gezond eten.
 • Barriga Llena is vrolijk en populair streetfood, goed gedaan.
 • Casa Santo Domingo, is er iets wat je hier niet kunt doen?
 • Nana heeft een kleine kaart, een fijne sfeer en lekker eten.
 • In Ulew Cocktail Bar vind je geen menukaart, de cocktails zijn volledig gepersonaliseerd
 • Rama Natural Cocktail Bar, geweldige sfeer, heerlijke cocktails.
Antigua zal je niet teleurstellen. Omarm het met open armen en deze kleine stad zorgt ervoor dat je je welkom en thuis voelt.
Hi, ik ben Paula!

Hi, ik ben Paula!

Guatemala Reisspecialist en trotse chapina in hart en nieren.

Het plannen van een reis maakt deel uit van de reiservaring en moet worden genoten. Ik help je bij het ontwerpen van een uitgebalanceerde reisroute door Guatemala, zodat je je tijdens de hele reis zelfverzekerd en stressvrij voelt.

Als je met Let's go to Guatemala werkt, voel je je gehoord en goed verzorgd terwijl je Guatemala ervaart met lokaal inzicht.

Hi, ik ben Paula!

Hi, ik ben Paula!

Guatemala Reisspecialist en trotse chapina in hart en nieren.

Het plannen van een reis maakt deel uit van de reiservaring en moet worden genoten. Ik help je bij het ontwerpen van een uitgebalanceerde reisroute door Guatemala, zodat je je tijdens de hele reis zelfverzekerd en stressvrij voelt.

Als je met Let's go to Guatemala werkt, voel je je gehoord en goed verzorgd terwijl je Guatemala ervaart met lokaal inzicht.

Heb je vragen?

Ik vind het leuk dat Guatemala je aanspreekt en je wilt er meer over weten. Hoe kan ik je helpen?