Stichting Constru Casa

Bouwen aan een betere toekomst voor gezinnen in Guatemala

Wat begon als een solo-reis door Guatemala groeide uit tot het ontstaan van de non-profit organisatie Constru Casa.
De non-profit bouwt sinds 2004 aan een betere toekomst voor de armste gezinnen in Guatemala.

Wat doet Constru Casa?

  • Bouwt huizen voor de armste gezinnen in Guatemala.
  • Werkt met lokale masons en vakmensen.
  • Steunt sociale educatie- en gezondheidsprojecten.
  • Legt met vrijwilligers de fundering voor een nieuwe toekomst.
  • Brengt je dichtbij en in actie tijdens een vrijwilligersreis.

Huizen bouwen met Constru Casa

Constru Casa heeft een missie de vicieuze cirkel van veel Guatemalteekse gezinnen te doorbreken, die langdurig in ernstige armoede hebben geleefd.

Constru Casa gelooft dat iedereen een plek verdient om thuis te komen.

Daarom bouwt Constru Casa huizen voor de armste lokale gezinnen. Meestal is dit in rurale gebieden. Naast onderdak geeft het hebben van een veilige woning ook hoop en een gevoel van waardigheid terug aan deze families.

Holistische sociale impact

Ook steunt de non-profit lokale projecten op het gebied van onderwijs en gezondheid én de bouw van gemeenschapsgebouwen. Zo vebeteren de sociale omstandigheden voor de gehele lokale gemeenschap. Een holistische aanpak.

Niet alleen het gezin, maar de gehele lokale gemeenschap profiteert van het werk van de stichting.

Voor de bouwprojecten werkt Constru Casa samen met lokale masons, vakmannen en bouwbedrijven. Op die manier steunt Constru Casa de locale economie.

Betrokkenheid van de lokale gezinnen

De lokale gezinnen en de gemeenschap worden nauw betrokken bij de bouw van het huis. Door de sterke betrokkenheid groeit ook het gevoel van verantwoordelijkheid voor hun nieuw thuis.

Toekomstige eigenaren creëren op een symbolische wijze een nieuwe fundering voor hun leven.

Constru Casa werkt ook met een buy-in principe. 35% van de totale kosten van het huis worden in kleine maandelijkse bijdragen over een periode van een aantal jaar terugbetaald. De rest is een donatie. Dit geeft een gevoel van eigenaarschap aan het Guatemalteekse gezin.

Vrijwilligers van Constru Casa

Constru Casa gaat onvermoeibaar door om dit voor mensen in nood te realiseren, maar ze doet dit werk niet alleen.

De non-profit vertrouwt op de steun van de Nederlandse stichting Constru Casa en de vrijgevendheid en toewijding van donateurs en een team van vrijwilligers in binnen- en buitenland om hun levensveranderende werk te kunnen blijven doen.

Een vrijwilligersreis is een levensveranderende ervaring.

Constru Casa verwelkomt vrijwilligers vanuit de hele wereld die hun steentje bij willen dragen, actief meebouwen aan de huizen, hun expertise willen delen of ontwikkelen en bovenal plezier en energie halen uit het helpen van de lokale Guatemalteekse gemeenschappen.

Wat voor soort vrijwilligers helpen mee?

In de jaren dat Constru Casa actief is heeft de non-profit organisatie mensen en groepen van verschillende leeftijden en achtergronden ontvangen. Constru Casa werkt ook vanuit Amerika, waar vooral studentengroepen en kerkgemeenschappen erg actief zijn.

Wie of wat je ook bent, je hebt het natuurlijke talent om mensen in nood te helpen.

Ook mensen uit het bedrijfsleven, gepensioneerden, reizigers op sabbatical, jongeren met een gap year. Met allerlei verschillende achtergronden. Technische of bouwkundige kennis en ervaring zijn handig, maar niet noodzakelijk.

Ga met ons mee op reis

De tijd voor verandering is nu. Laten we samen de handen ineen slaan en op een levensveranderende reis naar Guatemala gaan.

Wil je zelf op vrijwilligersreis? Kijk op dit Vrijwilligersreisvorbeeld of neem direct contact met me op. ​