Hét
Guatemalteekse
Avontuure

Van 30 juli tot 20 augustus 2023
Van 19 november tot 10 december 2023

Een 22-daagse reis door Guatemala buiten de gebaande paden

Guatemala is het volledige pakket: cultuur, natuur en avontuur.

Een bestemming met verborgen juweeltjes, ver van massaal toerisme of cookie-cutter perfectie, en gezegend met lenteachtig weer het hele jaar door.

Om Guatemala te ervaren, moet je het contrast tussen de verschillende regio’s ervaren. Elk met zijn eigen charme, natuur en mensen. Dit zal ons naar de vier windstreken brengen in een tempo dat je van het hier en nu laat genieten.

Bezoek 6 verschillende regio's in Guatemala

The green Caribbean Guatemala
De Groene Caraïben, waar we weelderige natuur vinden en de magische sfeer van de Garifuna-cultuur kunnen waarderen.
The heart of the mayan world
Het hart van de Maya-wereld in Petén, waar we de oude steden Tikal en Yaxhá zullen bezoeken en vervolgens zullen ontspannen op het kleurrijke eiland Flores.
Semuc Champey Verapaces
Het natuurlijke paradijs van de Verapaces met een grote verscheidenheid aan bossen en fauna en flora. We bezoeken Semuc Champey en andere ongewone plaatsen die Guatemala een verborgen juweeltje maken.
Highlands Guatemala
De hooglanden van Guatemala bieden de perfecte combinatie van natuurlijke schoonheden, spectaculaire berglandschappen en tradities van de Maya-cultuur. Vanaf de Sierra de Los Cuchumatanes, het hoogste niet-vulkanische gebied van heel Midden-Amerika, tot het meer van Atitlán, een van de mooiste meren ter wereld.
Pacific coast Guatemala
De Pacifische kust met zijn zwarte vulkanische stranden, waar we zullen genieten van de ontspannen sfeer en achterover leunen na het beklimmen van een van de actieve vulkanen in Guatemala, de Pacaya.
Antigua Guatemala
De mix tussen modern en koloniaal. We wandelen door de beeldschone geplaveide straten en voelen ons in de tijd vervoerd door de koloniale architectuur van Antigua Guatemala. We sluiten de ervaring af met een bezoek aan Guatemala-Stad, de grootste en meest kosmopolitische stad in Midden-Amerika.

Meer informatie over de ervaring

De accommodaties

Uitgekozen accommodaties vanwege hun kwaliteit, service en persoonlijkheid. Ze maken deel uit van de gehele ervaring en je zal er naar uitkijken om je vrije tijd daar door te brengen.

De gastronomie

Eten is een inherent onderdeel van de Guatemalteekse cultuur. We tonen onze liefde door middel van eten. Tradities zijn aanwezig in de manier waarop we koken, wat we eten en hoe we ons verhouden tot voedsel. De maaltijden die in het programma zijn inbegrepen, vormen een essentieel onderdeel van de ervaring.
Paula Bran
Paula Bran - Privacy Policy - Guatemala Tours Specialist - Let's Go To Guatemala

Je gastvrouw, ik

Je leert het land grondig kennen, omdat je niet alleen reist met je “toegewezen gids”, maar met de persoon die de hele ervaring heeft ontworpen, persoonlijk heeft geregeld met de servicepartners en weet wat we bij elke stap kunnen verwachten. Tot 2019 heb ik in Guatemala gewoond en overal in mijn land gereisd. Ik ken de Guatemalteekse eigenaardigheid en heb daar een uitgebreid netwerk.
Je zal het Guatemala ervaren dat echt is vanuit mijn perspectief.

4475 € p/p

op basis van dubbele bezetting

Wat inbegrepen is

 • Overnachten in zorgvuldig geselecteerde accommodaties
 • Alle ontbijten, 4 lunches
 • Alle excursies op privé basis onder begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden tijdens de inbegrepen excursies
 • Alle wegtransfers op basis van eigen vervoer
 • Mijn begeleiding 24/7 tijdens de 22 dagen van de reis
 • 1% van de omzet wordt gedoneerd aan de Humanitaire Vereniging Antigua al Rescate
 • Via het CO2-compensatieprogramma Trees for All worden twee bomen geplant

Wat niet inbegrepen is

 • Internationale vliegtickets van en naar Guatemala
 • Maaltijden niet inbegrepen in het reisschema
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele vaccinaties

Deze reis is voor jou als…

…je op zoek naar cultuur, natuur en avontuur bent als je op reis gaat.

…je van een actieve reis houdt.

…een bestemming met verborgen juweeltjes je innerlijk kind doet glimlachen.

…heerlijk eten een belangrijke reden voor je is om te reizen.

…comfortabele accommodatie met persoonlijkheid een belangrijk onderdeel van de ervaring is.

In de woorden van reizigers​

Video afspelen over Review Fatima & Mike
"En mede doordat Paula gewoon echt een fantastische reis heeft uitgestippeld van 3 weken waarbij wij echt, eigenlijk echt helemaal niks rekening hoefde te houden. Dus wij konden ons gewoon lekker laten verrassen.”
“We hebben echt in 3 weken tijd het hele land leren kennen, de mensen, de cultuur, de natuur. Nou ja, we hadden het op geen enkele manier anders willen doen.”
Fatima & Mike

Hét Guatemalteekse Avontuure

Hallo, reiziger! 

Ik vind het geweldig dat Guatemala je aanspreekt en dat je er meer over wilt weten.

Laat me weten hoe ik je kan helpen.

Hét Guatemalteekse Avontuure

Dag 1

Het is eindelijk tijd om naar Guatemala-Stad te vliegen, een grote stad die in een vallei ligt omringd door bergen en vulkanen. Ik zal je ontmoeten bij aankomst op de luchthaven van Guatemala. Eenmaal in ons trendy hotel in Zona Viva, zullen we de kans hebben om onszelf voor te stellen aan nieuwe vrienden en metgezellen voor de komende drie weken.

Dag 2

Op weg naar Río Dulce gaan we Quiriguá bezoeken, een UNESCO werelderfgoed, waar we de grootste stèles van de Maya-wereld zullen bewonderen. Een must-see en een van de bezoeken waar ik het meest van geniet.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 3

We gaan naar Livingston, een stad die alleen per boot bereikbaar is, waar we de magische sfeer van het Caribische gebied kunnen waarderen. Om daar te komen, maken we een boottocht door weelderig tropisch bos en door diepe kalkstenen kloofmuren, die vaak zijn omzoomd met pelikanen en verschillende andere watervogels. .

We komen laat in de middag terug in Rio Dulce.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 4

Voordat we naar Tikal gaan, bezoeken we Castillo de San Felipe, een oud Spaans fort dat ooit werd gebruikt om de stad en het meer te beschermen tegen piraten.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 5

We zullen van de zonsopgang in Tikal genieten. We lopen heel vroeg in de ochtend door het park en horen de brulapen in het donker. Vanaf Tempel IV zullen we getuige zijn van het ontwaken van de jungle en een van de meest verbazende Maya-ruïnes ter wereld ontdekken. Dat is mijn versie van de top van de wereld.

In de middag verhuizen we naar El Remate en bezoeken we het eiland Flores.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 6

Vandaag zullen we 's ochtends in een rustig tempo het meer van Petén Itzá en zijn omgeving verkennen. 's Middags bezoeken we de Maya-ruïnes van Yaxhá en genieten we van de zonsondergang met uitzicht!

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 7

Vandaag verlaten we de vochtige tropen om de hooglanden te naderen. Onderweg bezoeken we de Candelaria-grotten, een geweldig systeem van natuurlijke grotten die als een heilige plaats voor de Maya's worden beschouwd.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 8

We wandelen door San Cristóbal Verapaz, een klein en pittoresk stadje, waar we het dagelijkse leven van zijn inwoners kunnen aanschouwen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 9

We gaan een van de verborgen pareltjes van Guatemala ontdekken: Semuc Champey. Het is een rotsachtige reis, maar als je er eenmaal bent, zul je zelf zien waarom het zo de moeite waard is!

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 10

We gaan een beetje verder de hooglanden in, op zoek naar onvergetelijke uitzichten op de bergen van Sierra de los Cuchumatanes, het hoogste niet-vulkanische gebied in Midden-Amerika.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 11

Na een verkwikkende wandeling in het natuurreservaat Todos Santos Cuchumatán, gaan we naar de stad met dezelfde naam waar we een zelfgemaakte maaltijd zullen delen met een lokale familie.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

Dag 12

Vandaag gaan we richting Chichicastenango. Daar bezoeken we de traditionele markt, de grootste in Midden-Amerika, die elke donderdag en zondag geopend is. Het is een feest voor de zintuigen, met dorpelingen die van overal komen om hun producten te verkopen.

Vroeg in de avond bereiken we het meer van Atitlán.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 13

We worden wakker in een van de mooiste meren ter wereld. En we zullen het per boot ontdekken om te genieten van een panoramisch uitzicht op het omliggende berglandschap en zijn drie majestueuze vulkanen. We zullen verschillende dorpen rond het meer bezoeken om te ontdekken dat elk van hen zijn eigen identiteit en charme heeft.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 14

In de ochtend bezoeken we een natuurreservaat waar we een zipline-tour maken met een van de meest spectaculaire uitzichten op het meer als achtergrond.

Vroeg in de middag gaan we naar Panajachel om door de levendige straten te slenteren.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 15

Op weg naar Antigua bezoeken we Iximché, de eerste hoofdstad van Guatemala.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 16

We zullen Antigua verkennen en genieten van de beeldschone geplaveide straten en de koloniale stijl.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 17

Na het ontbijt maken we een koffietour. Een must-do hier.

In de middag bezoeken we een van mijn favoriete kunstzinnige plekken in Antigua.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 18

Voordat we naar de Pacifische kust gaan om te genieten van de vulkanische stranden met zwart zand, zullen we een actieve vulkaan beklimmen, de Pacaya.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

Dag 19

Strand dag! Leun achterover en ontspan.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Dag 20

Na het ontbijt gaan we terug naar de hoofdstad.

Guatemala-Stad is een stad van contrasten, een mix van moderne en koloniale architectuur. We bezoeken het openbare en historische centrum om te eindigen in het culturele district, een gebied in ontwikkeling met een Boheemse sfeer waar kunst, technologie en gastronomie elkaar ontmoeten.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch

Dag 21

Ik kan je niet laten gaan zonder je naar mijn ware thuis te brengen. De plaats waar ik ben opgegroeid, die heel dicht bij Guatemala-stad ligt. We zullen een zelfgemaakte maaltijd bereiden en hopen dat je net zoveel zult genieten van het verkennen van de natuurpaden als ik deed toen ik een meisje was. We zijn vroeg in de avond terug in de stad, zodat je de volgende dag nog lekker kunt slapen voor je vertrek.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt, lunch

Dag 22

Afscheid nemen is altijd het moeilijkste, maar ik weet zeker dat je na deze 22 dagen nieuwe vrienden en veel verhalen zult hebben!

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt