Tweetal
op avontuur

Sharing adventures means enjoying them 100% more.

Guatemala is de perfecte bestemming voor een gedeeld avontuur.
Een 15-daagse reis waarbij je aangenaam verrast zult worden door alles wat dit kleurrijke en hartelijke land te bieden heeft.

Semuc Champey Verapaces
The ultimate guatemalan adventure
The heart of the mayan world
Family Expedition Roundtrip to Guatemala
Corners of Antigua Guatemala

Je brengt de eerste nacht door in een comfortabel hotel in Guatemala-Stad om de volgende dag naar Izabal te gaan. Je bezoekt Quiriguá, een archeologische plaats die door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed, waar de grootste Maya-stèle, 10,5 meter hoog, is gevonden.

Het groene Caribisch gebied van Izabal wordt weerspiegeld in zijn rijke ecosystemen, het contrast tussen jungle, rivieren en zee, en de ongewone mix van Garifuna, Afro-Caribische, Maya en Ladino volk en cultuur.

Eenmaal in Petén is je eerste stop Tikal, waar je een van mijn favoriete ervaringen zult beleven: het ontwaken van de jungle. Daarna ga je naar El Remate en bezoek je onderweg het kleine eiland Flores. In El Remate breng je een paar nachten door in het regenwoud, terwijl je de natuur om je heen in je opneemt, met een zonsondergangtour door de oude stad Yaxhá.

Je verlaat de laaglanden tot diep in het nevelwoud van Las Verapaces en loopt door de straten van San Cristóbal Verapaz om het dagelijkse leven van een klein Pokomchi-dorp te zien. De volgende dag bezoek je Semuc Champey, waar het volgende avontuur wacht.

Op weg naar het meer van Atitlán, een van de mooiste meren ter wereld, stop je in Sacapulas om te lunchen bij een lokale familie. Terwijl je geniet van het spectaculaire uitzicht op het meer van Atitlán, vaar je op een boot om getuige te zijn van de levende Maya-tradities en karaktervolle dorpen aan de oever van het meer.

Iximché was de eerste hoofdstad van Guatemala. Je bezoekt het op weg naar de koloniale stad Antigua Guatemala, wat “oud Guatemala” betekent. Je rondt je reis af in Antigua, waar de beeldschone geplaveide straten met veel leuke plekken om te eten en een breed scala aan activiteiten het perfecte einde zullen zijn van een uitzonderlijk gedeeld avontuur.

Vanaf € 3225 p/p

op basis van dubbele bezetting

Wat inbegrepen is

 • Overnachten in zorgvuldig geselecteerde accommodaties
 • Alle ontbijten
 • Een lunch met een lokale familie
 • Alle excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden voor de excursies
 • Transfers vermeld in het reisschema op basis van privévervoer
 • 1% van de opbrengst wordt gedoneerd aan El Patojismo
 • Er worden twee bomen geplant via het Trees for All CO2-compensatieprogramma

Wat is niet inbegrepen?

 • Internationale vliegtickets van en naar Guatemala
 • Maaltijden niet inbegrepen in het reisschema
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele vaccinaties

Het reisplan

Dag 1

Aankomst in Guatemala-Stad.
Vervoer vanaf de luchthaven inbegrepen.

Dagen 2 tot 4

Izabal.
Vervoer van Guatemala-stad naar Río Dulce, rondleiding, toegangskaarten en Engelssprekende gids in Quiriguá, boottocht naar Livingston met Engelssprekende gids inbegrepen.

Dagen 4 tot 7

Petén.
Vervoer van Río Dulce naar El Remate, rondleidingen, toegangskaarten en Engelssprekende gids in Yaxhá en Tikal (met vervoer) inbegrepen.

Dagen 7 tot 10

Verapaces.
Vervoer van El Remate naar Cobán, rondleiding met Engelssprekende gids in San Cristóbal Verapaz, toegangskaarten voor Semuc Champey (met vervoer) inbegrepen.

Dagen 10 tot 13

Meer van Atitlán.
Vervoer van Cobán naar Panajachel, tour in Sacapulas met Engelssprekende gids, lunch bij een lokale familie, boottocht in het meer met Engelssprekende gids inbegrepen.

Days 13 to 15

Vervoer van Panajachel naar Antigua, tour en toegangskaarten in Iximché met Engelssprekende gids, vervoer naar de luchthaven inbegrepen.

Tweetal op avontuur

Hallo, reiziger!

Ik vind het geweldig dat Guatemala je aanspreekt en dat je er meer over wilt weten.

Laat me weten hoe ik je kan helpen.