Bouw een toekomst door een vrijwilligersreis met Constru Casa

Beleef samen met Let's go to Guatemala en Constru Casa een levensveranderend Guatemala-avontuur en vrijwilligersreis.

Deze reis is voor jou als je...

  • … graag de natuur en cultuur van Guatemala wilt ontdekken.
  • … zingeving wilt geven aan je reis.
  • … een positieve bijdrage wilt leveren aan deze wereld.
  • … het leven van lokale gemeenschappen positief wilt veranderen.
  • … je handen uit de mouwen wilt steken.

Ga met ons op een Vrijwilligers Avontuur

Let’s go to Guatemala organiseert samen met Constru Casa een onvergetelijke vrijwilligersavontuur in Guatemala. Je helpt actief mee met de bouw van een huis. In 10 dagen werk je nauw samen met een team tot het eindresultaat. Je steunt een Guatemalteeks gezin in nood en helpt ze uit extreme armoede. Je geeft ze een nieuwe toekomst en hoop. En vooral een thuis.

Wat betekent deze vrijwilligers reis voor jou?

Een unieke culturele ervaring en uitwisseling.
Onvergetelijke kans om je leven te delen met een Guatemalteeks gezin.
Ontwikkel of verbeter je Spaanse taalvaardigheid.

Rondreisbeschrijving

Dagen 1 tot 5

Je maakt een flinke start aan je reis als vrijwilliger voor Constru Casa. Iedere dag na ga je naar de lokale gemeenschap. Onder begeleiding van een mason, lokale bouwvakkers en het lokale gezin sla je de handen inéén voor een vliegende start.

Dagen 6 en 7

Na de eerste dagen vol productiviteit staat er een stevig fundament voor het huis. De komende twee dagen kan je optimaal gebruiken om cultuur te snuiven of te ontspannen. Je kan kiezen wat je wilt doen. Misschien sta je op de dansvloer salsa te dansen of slaap je onder de sterren op een vulkaan.

Dagen 8 tot 12

Opgeladen van je uitstapje ga je met het Constru Casa team weer aan de slag. Samen met het team bespreek je de taken en kom je weer in actie. Bewonder met een feestelijk viering het eindresultaat. Een huis én een nieuwe toekomst voor het Guatemalteekse gezin.

Dagen 13 tot 15

Je rondreisavontuur gaat verder en brengt je bij de stille wateren van een prachtig natuurreservaat in de regio Cobán: Semuc Champey. Je zwemt in de turquoisegekleurde natuurlijke zwembaden die boven de rivier Cahabón liggen. Omringd door wilderige jungle-achtige natuur.

Dagen 15 tot 17

Een reis naar Guatemala is niet compleet zonder een stop in één van 's werelds mooiste en lang bewaarde schatten: Tikal. Het Tikal National Park is een waar natuurparadijs vol culturele vondsten van de voormalige Maya hoofdstad. Je wandelt door het bijzondere park en hoort in de verte het geroep van de brulapen. Klim op één van de goedbewaarde tempels en geniet van het uitzicht en de zonsondergang, terwijl je de punten van de tempels boven de groene boomtoppen uit ziet springen.

Dagen 17 en 18

Na je laatste nacht in Guatemala vang je op de dag van vertrek nog even een laatste glimp op van Guatemala Stad. Je neemt een tas vol ervaringen en herinneringen mee naar huis.

Vrijwilligers rondreis op maat

Je vrijwilligersreis maken we volledig op maat. Afhankelijk van je budget, het aantal dagen je reiswensen stellen we een complete Guatemala Vrijwilligers Avontuur voor je samen. Wil je meer van de natuur, cultuur en gastronomie proeven? Korter of langer op reis of een plek zijn? Reis je op een budget of mag het wat luxer? Alles is mogelijk. Neem contact met me op en laat me weten hoe ik je kan helpen.

Jouw bijdrage

Vrijwilligers zijn cruciaal voor het succes van Constru Casa. Als vrijwilliger draag je letterlijk en figuurlijk een steentje bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van een gezin in een lokale gemeenschap van Guatemala.

Naast de reissom vraagt Constru Casa vriendelijk om een vrijwillige donatie van €600. Het is geen verplichting, maar je helpt de voortgang van het project er wel enorm mee.

Van de individuele bijdrage die je als vrijwilliger doneert worden alle bouwmaterialen voor het huis gekocht en de salarissen van de lokale werkers betaald (naar Guatemalaanse maatstaven).

Vrijwilligersreis Constru Casa

Hallo, reiziger!

Ik vind het geweldig dat Guatemala je aanspreekt en dat je er meer over wilt weten.

Laat me weten hoe ik je kan helpen.