Guatemala-Stad

Een intrigerende metropool met een bruisende energie, vol cultuur en gastronomie.

Guatemala-Stad, met meer dan 3 miljoen inwoners is het de grootste stad van Midden-Amerika. Het is het economische en culturele hart van Guatemala. Een bezoek aan de hoofdstad is een must om het complete beeld van Guatemala te krijgen.

Guatemala City, of Guate zoals wij het noemen, is verdeeld in 22 zones. Zone 1 is het oudste deel van de stad, waar je de civiele en historische centra vindt. De stad is een ware culturele smeltkroes. Je vindt er een vele musea en galerieën die de rijke geschiedenis en kunst van Guatemala tentoonstellen. Geniet ook van de levendige muziek- en dansvoorstellingen die de stad tot leven brengen. Wandel door de charmante straatjes van de historische wijken en word verliefd op de koloniale gebouwen en kleurrijke markten.

Er zijn veel bezienswaardigheden in dit gebied, zoals het Parque Central, het Palacio Nacional en de Centrale Markt. Een bezoek aan het interieur van het Palacio Nacional is adembenemend en een bezoek aan de ondergrondse Centrale Markt biedt een ervaring voor alle zintuigen. Geniet van vers fruit en kleurrijke groenten op deze lokale markt.

4 Grados in zone 4 is een culturele wijk die is herrezen uit een oud gebied met fabrieken en pakhuizen. Nu is het de hipsterkant van de stad met een Boheemse sfeer waar kunst, technologie en gastronomie elkaar ontmoeten. Je kunt door de straten slenteren om kleurrijke straatkunst te bekijken en kunstgalerijen en spannende plaatsen zoals Casa del Águila en La Erre bezoeken.

Museo Popol Vuh staat bekend om zijn uitgebreide collectie precolumbiaanse en koloniale kunst van de Maya-cultuur. Museo Ixchel onderzoekt het Guatemalteekse textiel en de kledingtradities in het hele land. Beide musea bevinden zich op de campus van de Francisco Marroquín Universiteit.

Bezoek de indrukwekkende ruïnes van Kaminaljuyu en leer over de oude Maya-beschaving die deze regio ooit bewoonde. Op deze historisch plek maak je kennis met de oude ambachten en tradities van Guatemala.

Guatemala-Stad is ook een gastronomische bestemming: van de 100 beste restaurants van Latijns-Amerika zijn er in onze hoofdstad vier. Er zijn veel mogelijkheden om heerlijk te eten en de essentie van Guatemala te proeven.

Sublime, door Latijns-Amerika’s 50 Best uitgeroepen tot het beste restaurant van Guatemala, is een gastronomische ervaring die Guatemalteekse verhalen vertelt door middel van zijn gerechten.

Diacá (wat ‘van hier’ betekent in het Spaans) heeft de Flor de Caña Sustainable Restaurant Award 2022 gewonnen. Dit restaurant biedt een eigentijdse ervaring waarbij inheemse en lokale ingrediënten worden gecombineerd met moderne technieken.

Laat dus je smaakpapillen verwennen door de heerlijke Guatemalteekse keuken in Guatemala Stad. Proef traditionele gerechten zoals pepian, een rijke vleesstoofpot, en chiles rellenos, gevulde pepers. Ontdek de levendige foodscene van Guatemala Stad en laat je verrassen door de culinaire hoogstandjes die deze stad te bieden heeft.

Flor de Lis was de pionier in de kenmerkende Guatemalteekse keuken. Met een bijna theatrale benadering van koken vertellen ze de verhalen van de Popol Vuh via het degustatiemenu.

Mercado 24 is mijn favoriete restaurant in Guatemala-Stad. Het heeft een pretentieloze keuken, oneerbiedig zelfs. De naam komt van het feit dat er 23 markten in de stad zijn, en ze koken alleen met verse producten van de markt, waardoor ze nummer 24 zijn. Ze zijn gepassioneerd over wat ze doen. Dat proef je terug in hun eten.

Deze stad van contrasten tussen oud en nieuw, culturele highlights en overheerlijke gastronomie zal je verrassen.

Picture of Hi, ik ben Paula!

Hi, ik ben Paula!

Guatemala Reisspecialist en trotse chapina in hart en nieren.

Het plannen van een reis maakt deel uit van de reiservaring en moet worden genoten. Ik help je bij het ontwerpen van een uitgebalanceerde reisroute door Guatemala, zodat je je tijdens de hele reis zelfverzekerd en stressvrij voelt.

Als je met Let's go to Guatemala werkt, voel je je gehoord en goed verzorgd terwijl je Guatemala ervaart met lokaal inzicht.

Picture of Hi, ik ben Paula!

Hi, ik ben Paula!

Guatemala Reisspecialist en trotse chapina in hart en nieren.

Het plannen van een reis maakt deel uit van de reiservaring en moet worden genoten. Ik help je bij het ontwerpen van een uitgebalanceerde reisroute door Guatemala, zodat je je tijdens de hele reis zelfverzekerd en stressvrij voelt.

Als je met Let's go to Guatemala werkt, voel je je gehoord en goed verzorgd terwijl je Guatemala ervaart met lokaal inzicht.

Heb je vragen?

Ik vind het leuk dat Guatemala je aanspreekt en je wilt er meer over weten. Hoe kan ik je helpen?