Meer van Atitlan

Naast het spektakel dat het biedt, heeft het een mystieke sfeer die je tegelijkertijd energie geeft en verbaast.

Het meer van Atitlán is ongetwijfeld een van de mooiste meren ter wereld. Naast het spektakel dat het biedt, heeft het een mystieke sfeer die je tegelijkertijd energie geeft en verbaast.

Er zijn veel bestemmingen binnen het meer van Atitlán. Het is niet één specifieke plaats, maar veel grote en kleine dorpjes verspreid over het meer. Rond het meer van Atitlán kun je zo lang blijven als je wilt. Je vindt er genoeg dingen om te doen en te zien.

De beste manier om het meer te ervaren en te genieten van het panoramische uitzicht op het berglandschap en de drie majestueuze vulkanen is per boot. Het is ook de beste manier om te genieten van een dorpshoppende tour om de verschillende steden rond het meer van Atitlán te bezoeken, elk met zijn eigen identiteit en charme.

De meest populaire na Panajachel zijn Santiago Atitlán, Santa Catarina Palopó, San Pedro La Laguna, San Juan La Laguna en San Marcos La Laguna.

De Maya-cultuur leeft en is overal aanwezig.

Panajachel (we noemen het Pana), als ingang van het meer, is zeer goed verbonden en biedt de meeste verschillende diensten op het gebied van handel, accommodatie en voedsel. Calle Santander, de straat die het centrum verbindt met de oevers van het meer, is een geweldige plek om souvenirs te kopen tegen goede prijzen en rond te kijken in de oneindigheid van ambachtelijke winkels.

In de buurt van Pana vind je Santa Catarina Palopó, een klein stadje vol kleurrijke gebouwen die door de inwoners zijn geschilderd.

In Santiago Atitlán kun je Maximón bezoeken, een Maya-godheid en volksheilige die het resultaat is van het religieuze syncretisme tussen de Maya-cultuur en de katholieke religie. De beeltenis van Maximón staat elk jaar in een ander huishouden. Degenen die op zoek zijn naar wonderen, een goede gezondheid en liefde brengen offers bij zijn heiligdom in ruil voor zijn gunst: sterke drank, handgerolde sigaretten en geld.

San Pedro is de bestemming van de backpacker. Veel hostels en de feeststad rond het meer. San Marcos is de holistische en ontspannen optie, en San Juan La Laguna herbergt de ambachtslieden van het meer.

In plaatsen als Santa Cruz La Laguna, Jaibalito en San Lucas Tolimán ervaar je traditionele Maya-dorpen die authentieke verborgen juweeltjes zijn.

Hi, I'm Paula!

Hi, I'm Paula!

Guatemala Travel specialist and proud chapina in body and soul.

Questions? Feel free to ask

I love that Guatemala speaks to you and you want to know more about it. Let me know how I can help you!